Loog- en Waswafeldag – 26 maart 2017

Voor sommigen was het vroeg dag. Het materiaal moest worden klaargezet – zaterdag na de opendeurdag was reeds wat klaargezet. Om 5u00 moesten de ketels met wasbroden worden opgezet. Dit werd gedaan door middel van 2 tijdschakelaars, zodoende was de was om 6u30 klaar om te wafelen, het uur dat Louis mocht beginnen met wafelen aan meer dan 30 kilo bijenwas die was ingeschreven. Om 8u kwamen Franh en Michel om het logen op te starten, de eerste ramen waren voorzien om 9u.

Het wafelen liep zoals voorzien, al was er iemand wat te laat… vergeten dat het zomeruur in voege kwam de voorbije nacht.

Met een beetje uitleg en een toeziend oog konden een paar leden hun eigen waswafels gieten en snijden.

En al startte het logen met wat vertraging, verder liep het vlot. Meer dan 600 ramen en 20 rompen en bodems werden vuil binnengebracht en gingen propertjes mee naar huis. Het loogmateriaal werd nog dezelfde middag opgeruimd, dat was niet het geval voor de wafeltoestanden, het was vrij laat gedaan en werd dan ook pas later opgepoest.

Ziehier enkele hard werkende imkers in actie :

Eén gedachte over “Loog- en Waswafeldag – 26 maart 2017

  • 10 april 2017 om 13:48
    Permalink

    Super ! Heel wat leden konden geholpen worden dankzij de inzet van de vrijwilligers !
    Bedankt !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *