Facebookgroep: Imkers voor imkers

Om in te spelen op de Facebookgebruikers onder de imkers, die er ook in onze club zijn, hebben Jonas en Michel Van Laere een Facebookgroep aangemaakt: ‘imkers voor imkers’. De Facebookgroep wil een online ontmoetingsplaats zijn waar ervaren en minder ervaren imkers terecht kunnen. Ze kunnen er vragen stellen en beantwoord zien door anderen, ervaren imkers kunnen er starters adviseren, we kunnen ervaringen en inzichten delen, interessante links of foto’s en filmpjes van (de eigen) bijen uploaden, berichtjes naar elkaar doorsturen, elkaar attenderen …

Natuurlijk vervangt zo’n Facebookgroep het échte contact niet, maar we geloven wel dat ze dat mee kan stimuleren, zeker bij de nieuwe (jonge) imkers. ‘Imkers voor imkers’ is een gesloten groep. Dat betekent dat iedereen op Facebook de groep kan vinden en ook zien wie erin zit, de berichten zelf zijn enkel zichtbaar voor de leden. We weten niet of dit kan/zal werken, maar willen het graag proberen. Zo’n groep kan maar werken als er ook leden in zitten en als die ook af en toe wat posten. Mogen we de Facebookgebruikers onder jullie vragen lid te worden? Dat doe je door in het zoekvenster ‘Imkers voor Imkers’ in te tikken en op die pagina vragen om lid te worden.

Wie geen Facebookgebruiker is, maar n.a.v. dit berichtje dat alsnog wil worden: moeilijk is het niet. Tik in de zoekrobot van google ‘Hoe maak ik een Facebook account aan’ en kies dan bv. het youtubefilmpje. Dat legt in duidelijke stappen uit hoe je dat doet (het is makkelijker dan imkeren ;-). Veel succes!

Voor de rechtstreekse link naar de facebookgroep: klik hier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *